Driemastklipper Grootvorst & Stevenaak Minerva

De crew

 

Schipper van de Grootvorst is Dominik Schmitz.

Schipper/Eigenaar van de Minerva is Chris Roch.

Chris_Roch_1

Als klein meisje kwam Chris met haar familie ieder jaar naar Harlingen om een vakantie te houden aan boord van een zeilschip. De kiem was gelegd voor later; het liet haar niet meer los. Ze begon op verschillende schepen in Harlingen en kwam zes jaar geleden als maat op de Minerva. En ook al is het een schip er kwam een sterke band tussen Chris en de Minerva. Ze wisselde door de jaren heen nog wat van schip, behaalde haar schipperdiploma’s en kwam zo weer terug op de Minerva, nu niet meer op het voordek als maat maar als schipper op het achterdek. Na vele zeemijlen leerde ze deze, soms wat eigenzinnige oude dame uit 1878, steeds beter kennen en Chris voelt zich helemaal thuis op dit schip en kan lezen en schrijven met haar oude vriendin.

Chris luistert naar uw wensen, kijkt naar het weerbericht en het tij, en plant samen met u mooie, sportieve  en spannende zeiltochten. De matroos en Chris geven u uitleg over het hijsen en strijken van de zeilen, vertellen over het zeilen en navigeren en over al die andere zaken die men tegenkomt als men aan boord verblijft..

Aan het einde van de tocht gaat u met prachtige herinneringen weer van boord.

 

 

 

De eigenaren van de Grootvorst zijn Ed Kruiskamp en Agnes Sonneveld.

foto_agnes_ed

Beiden hebben al vele jaren ervaring in deze branch en zijn erg trots op hun schepen. Zij zorgen er voor dat de schepen in goede staat blijven en helpen de schippers en matrozen om na iedere tocht het schip meer helemaal voor elkaar te maken.

De schepen zijn goed uitgerust, zowel binnen als buiten. Naast deze uitrusting kunnen er ook nog diverse extra’s geleverd worden. Denk aan dekbedden, handdoeken, keukenpakketten, een kinderstoel, een babybedje: u bedenkt het en wij gaan kijken of het mogelijk is.

Agnes werkt op de Historische Zeilvaart Harlingen, de vloot van de Minerva en de Grootvorst. Voor extra zaken kunt u altijd met dit kantoor bellen (0517-413242) maar u kunt Agnes ook mobiel bellen (06-27057057).

Ed en Agnes wensen u heel veel plezier aan boord van de Minerva en de Grootvorst.